Formex och Inspirationsdagarna 2010

Otroligt händelserik helg har man haft! Formex på lördag förmiddag/dag, där vi jag och min chef gjort vårens och sommarens inköp. Det är mycket fransk-romantiska krukor och tillbehör. Vi har hittat så otroligt vackra utekrukor och små saker för trädgården, eller för att göra fint ute på balkongen. Jag läängtar till varmare väder, så vi kan få göra iordning utomhus!

På lördagkvällen var det dags för festmiddagen på Infracity för alla interflora och blommogram anslutna butiker. Jag har inte riktigt rätta siffran på antalet men vi var måånga. Under kvällen delades det ut priser och stipendier. Jag hade sökt utbildningssipendiet i år och tror ni inte att jag fick det!!??!! Chockad och breendes en mjuk-macka ropade de ut mitt namn att komma upp på scen. Interfloras utbildningsstipendium är på 15.000 :-, och jag är så otroligt tacksam. Ser många möjligheter med detta!



Ooo, min tillvaro är allt annat än lugn... måste plugga ikväll! Vet inte om jag har nämnt det tidigare, men jag har börjat en företagsekonomikurs "räkna med lönsamhet", och måste läsa klart alla kapitel för att kunna börja med en budgeteringsuppgift.. så därför får detta räcka som uppfatering just nu! :)


Franska tulpaner.. ooo jaaaa



   

Härliga franska tulpaner inästlad i björkris, blandat med craspedia, viburnum och oncidiumorkidéer.

Det här var ett tävlingsarbete jag fick förebereda hemma och utföra under en tävlingskurs i Årstahallarna. Rutinerade floristen Nicklas Jensen, som numera lagt tävlandet på hyllan och istället lär ut och dömer i tävlingar och gesällprov, var vår kursledare under dagen.  Otroligt duktig och en stor förebild för en annan! Vi var jätte många duktiga tjejer på plats som försökte insupa så mycket lärdom som möjligt. Tre av oss (vad jag vet) ska faktiskt vara med i årets SM! :)

Det är otroligt viktigt med kompetensutveckling... Nya trender, nya tekniker... Vi behöver ständig uppdatering. Den här tävlingskursen är ett utbud från Interflora Akademins sida, där man behöver tillhöra en blommogram, interflora eller interflora fresh ansluten butik för att kunna delta. Det är ett nyttigt och trevligt sätt att lära sig nya saker, samt ett sätt att träffa sina floristkollegor runt om i landet.



Måste bara lägga upp en annan kursdeltagares bild på hennes arbete. Väldigt snyggt.. gillar dessutom tröjan som hänger fint i bakgrunden, som en kontrast till alltihopa ;)

Malin Svahn från La Fleruriste.. måste bara länka till hennes blogg www.convalaria.blogg.se !!!!

Godkväll!!!

Tulpanens dag!

Tulpanens dag är egentligen över om 5 minuter, men jag skriver det ändå! Tulpanbuketter kan man binda i sömnen numera. Men det är konstigt hur mycket man kan älska något, och aldrig tröttna..

Nu är det bestämt! I år blir det tre tävlingar att delta i... först debutant tävling i karlstad den 27 februari. Sedan Yrkes-SM i göteborg 19 - 22 maj, sedan sists men inte minst Interfloras florist-SM i höst någon gång. Nytt år, Nya möjligheter? Inte sant? Jag ser fram emot att träffa nytt folk och lära mig massa massa massa nya saker!

Jag är lite nördig, har införskaffat mig nya skissblock och pennor för att börja fila på lite idéer jag har. Inspirationen kan komma vart som helst ifrån. Då är det bra att ha skissblocket nära och anteckna :P Därför köpte jag två.

Jag älskar mina stammisar på jobbet! Idag fick jag vara hundvakt en kort stund medan min kund var på ICA. Hur kan man säga nej? Det händer det mesta på jobbet, och lite till..

Godnatt!!!


Våren är så välkommen såå..

Nu finns det inte ett spår kvar av julen i butiken.. vintervitt med förhoppningar och föraning om våren! Jag har skyltat om och exponerat med nya vårblommor. Primula, pärlhyacinter, krokus, snödroppar och härliga hortensior. Jag har tagit en hel del bilder från butiken. Så skönt att komma till jobbet när det är ordning och reda, nystädat och luktar gott.





Otroligt söta och oemotståndliga snödroppar i en högre cylindervas och lite sandsten. Det är inte svårare än så!

 

   





   
   

Underbart intesant?

Tävlingsnerver?

Nu är det dags att anmäla sig till årets tävling för florister som uttagning av representanter till yrkeslandslaget.  

På hemsidan www.floristernasyrkesrad.se/tavling finns nu instruktioner om tävlingen. Man kan anmäla sig som privatperson eller skola till årets Yrkes- och skol-SM.


Jag har anmält mig, och hoppas att jag är en av de 45 deltagare som får slåss om en plats på prispallen. De i min ålder, över 21, yngre än 25, har chans att vinna och tävla i EM i Portugal 2010. VM går av stapeln i London. Det kommer att sättas ihop ett Sweden team av alla vinnare, så det är inte bara florister som åker iväg, utan en rad andra hantverkare som tävlar, fast i sin gren.



Johan Petterssons temaarbete SM 2008 "illusion". Jag var där på villa och hem mässan och kunde väl inte drömma om att två år därpå tävla tillsammans med dessa superflorister. En ära!


Jag hjärta dig

Romantisk symbolik i en vacker glamelieros formad till ett hjärta!






Love is in the air? eller?

Inspiration till tusen

Julruschen är över, hopp om våren med alla vackra lökar och sprudlade spröda tulpaner, ranunkler och anemoner. Det har varit en jäktig tid här i jul, och jag har inte alls varit duktig att uppdatera varken med bild eller skrift i bloggen. Nu har jag bestämt mig för att börja träna lite mer inför vad som komma skall i höst. Har rotat i svinnhinken med blommor och bestämde mig för att göra något vackert av det som fanns där. Hur kul som helst!



   

Jag började med att utgå från det material jag hade och vilken teknik jag ville använda mig av. Ville göra någonslags ställning i aluminiumtråd, droppformad, bunden i handen... det var mina första idéer. Vintervit, idyllisk, levande, väldoftande och svävande var ledord och inspirationen till den här buketten. Vem kan motstå ranunkler och hyacinter tillsammans?

Den tog ca 1,5 timme att göra. Längst tid tog det att tråda "hyacintgirlanger". Viktigt att låta orkidéer vattendra innan man nålar dit dom, de slokar väldigt fort annars.

Skönt att skriva av sig lite.. åå vad jag ser fram emot våren!

RSS 2.0