Vila i frid

Döden är nog den mest naturliga sak som finns, även om man vet om det, så kan man nog aldrig förbereda sig för hur det känns att mista någon närstående. Mina tankar är hos Linda Larsson och hennes familj, under begravningen imorgon.

Ville därför sätta in bilden på begravningsdekorationen jag gjorde från alla tjejer. Den blev jätte fin, och jag hoppas att det blir fint i kyrkan, till minne av Lindas mamma.   

Godnatt! Blir en lång dag imorgon på jobbet...!!


Spontant infall.. brudbukett

Idag har jag jobbat.. men det gick rätt så bra. När det var så lugnt så passade jag på att göra en brudbukett på skoj. En helt basic... utgick från två olika sorters rosor. Rosa och gula, och gav mig fan på att det skulle se schysst ut ihop. Har ibland alldeles för dåligt tålamod, och vill att allt ska gå så fort. Måste lära mig att vara lite mer noggrann. Men resultatet blev ändå bra :)


Nu ska jag fortsätta titta på söndagsfilmen.. Click.!!

Ciao


Helger att se fram emot

Ledig idag! Woho... startade dagen med att vakna när jag ville vakna, skön känsla.. ovärderligt! Sen fika på Johanssons med Emma och Fia. Dagen var från början ganska blankt, inga större förväntningar.. verkar som att antalet roliga helger bara blir fler och fler, även denna. Planerna för kvällen blir grillning hos Fia! Grillspjut, Elins delicious potatissallad med äpple och rödlök, lite vitlökskroketter, fetaost/grönsallad.. mumma. Svin hungrig, svin hungrig..!

Så nästa helg blir det utgång i Västerås med alla brudar.. kan nog bli ett riktigt stor gäng, skit kul! Är min jobb helg, men får göra det bästa av situationen. Helgen därpå är det Hoffmaestro på Oliver Twist i Västerås, fredag.. längtar otroligt mycket! Ska köpa biljett så fort lönen kommit in på kontot. Lördagen efter Hoff, så är det byz headline release fest på hotan, och förhoppningsvis inflyttningsfest i hos Elin.. helger att längta till!

Ha en skön kväll!

Nörd det är bara förnamnet..

Nu är jag officiellt medlem i FYR´s styrlese - floristernas yrkesråd.. Otroligt nördigt jag vet, men sjukt kul.. Eftersom styrelsen är utspridd över hela landet så kommer vi ha möten över telefon var tredje, eller varannan månad. Är inte så insatt än, men kommer väl förhoppningsvis bli.

Saknar skolan endel faktiskt.. skulle behöva den där "fristaden" att öva och göra, testa saker..  Måste börja träna nu inför SM kvalificeringstävlingarna. Jag anmälde mig och min chef idag till Karlstad, så fram till September har vi på oss. Fick se de första fyra somkvalificerat sig idag från Helsingborg. Florister som gick vidare till SM 2010 var Maria Larsson - Fritz Blommor i Halmstad, Felicia Johnsson - Dennis Blommor i Åhus, Sofie Danielsson - Floristkompaniet i Stockholm, Lina Supstiks - Prinsgatans Blomsteraffär i Göteborg och Sylvia Håkansson - Interflora Helsingborg. Fick lite ångest när jag tittade på bilderna.. Kommer man någonsin kunna göra sådär snygga grejer? Men jag behöver öva! Pratade därför med min chef idag, kommer få ta mig tid att öva på olika tekniker. Vill verkligen få in snitsen och tempo på stiftning. Stiftade brudbuketter är hur snygga som helst med ett nätt handtag. Men det är ju ändå ett tag kvar till september.. men lika bra att börja nu!Lina Supstiks brudbukett " Kronprinsessan Viktorias brudbukett"


Felicia Johnsons brudbukett


Maria Larssons brudbukett (Denna var publikens favorit)


Sofie Danielssons bukett. Hon hade sjuukt snygg och välarbetad undersida. Har tyvärr inte bild på det.


Sylvia Håkanssons bukett.


Idag fick jag bara jobba över en liten stund, kände ändå att jag hade lite bråttom, ville hem och se Herrlaget spela mot VSK. Matchen gick ju riktigt bra, eftersom de lirar i en lägre serie fick de tre straffar, som satt.. så de vann med 4-3, really very najs!

Imorgon är det röd dag - katching! Dubbelt upp ;) lätt värt

GODKVÄLL!

Våffeldag

Ännu en ledig dag passerar.. har sovit länge idag. Elin ringde och väckte mig i morse, tackar för det.. så man kom upp någorlunda tidigt. (kl halv 11) Annars har förmiddagen rullat på.. Jag och Elin köpte våffelmix och elin gjorde våfflor till mig, sååå gott!!

Imorgon är det jobbdag, ser faktiskt fram emot det.. Har blivit allt för bortskämd nu med att få vara ledig tre dagar i sträck! Får se vad som behöver göras när jag kommer dit.. skulle behöva skylta om vårat skylt fönster om ingen har förbarmat sig över det. Förhoppningsvis behöver jag inte börja tidigare än vanligt.

Ge mig sommar.. sommar och ledighet.. semester! Är inte alls bestämt vad jag ska hitta på, men tror på en toppen-sommar! Efter sommaren har jag bokat tatuering iaf, så det känns spännande också.. Har lämnat in bilden jag målade för drygt ett år sen, som hon ska få göra lite ändringar på. Det ska till en stor ros, och lite annat "snirkel".. kommer bli grym!


Men nu ska jag diska!


Ciao


Frau forsgren?

När jag väl är ledig vill jag göra allting jag annars inte orkar när jag jobbar.. typ som att vara uppe länge, men det spelar ingen roll.. ögonen känns redan tunga! Känns att man har spelat match också. Det är inte bara ögonen som känns tunga, utan hela kroppen.

Det märks och känns att det börjar bli sommar nu, brudar trillar in på jobbet och beställer brudbuketter och bröllopsarrangemang. Det är lite intressant att se hur olika alla brudar kan vara. Allt från bridezillas med kontrollbehov och väldiga krav, till den mer spontana som typ "oj just ja, blommor brukar man ju ha" - typ dagen innan. Det är lika roligt med båda, eller alla som kommer in. Funderar ganska mycket själv hur man själv skulle vara.. om man nu någonsin kommer att gifta sig.. Skulle kännas konstigt att någon annan gjorde ens brudbukett, när jag själv skulle kunna göra den. Som tur är så är det inget jag går och funderar på dagligen, mer nu när jag började skriva om det..

Känner att jag har bra flyt på jobbet ändå.. just nu längtar jag tills i sommar! Tills jag får börja tävla.. satsar på att inte komma lika dåligt till som för två år sen :P hoppas att jag lyckas med det. Tävlingen hålls i Göteborg på Liseberg för nybörjare.. nybörjare är man om man itne tävlat fler gånger än tre. Liseberg är ändå svårt tycker jag.. det har alltid något slags lisebergs tema och det är två hemliga arbeten, då man får veta på plats vad man ska göra. Det ska alltid vara lite spejsat! När jag var med för två år sen var uppgifterna Lisebergkaninens brudbukett och ett blomstrande åkband. Jag hade fått dille på lim (vet inte vad jag tänkte på), och gav mig på saker jag aldrig hade testat förut. Jag mår nästan dåligt när jag tänker på det. Satsar ändå på den tävlingen, men ser mycket fram emot SM uttagningarna i höst, det skulle vara något må jag säga! Jag har lyckats övertala min chef att vi båda ska åka, troligtvis blir det uttagningen i karlstad vi åker till.. vore hur kul dom helst!!!

Men men.. nu ska jag lägga mig o glo på tv!!

Ciao

jag ska ge det en chans...

... får se hur lång tid jag klarar av att hålla detta någorlunda uppdaterat. En ledig, regnig dag som detta så blir man lite kreativ, och en aning rastlös. inväntar samling till fotbollsmatch, så borde egentligen packa iordning grejerna till det. Men jag ska nog se till att skriva något minnesvärt när jag kommer hem.

Ciao


RSS 2.0