VÅR OCH VÄRME VI TACKAR!Idag har varit en alldeles underbar dag ... vad ljuvligt det är att stå ute och vattna dessa vackra varelser. :D Ge mig fler av dessa dagar..!

Inte som alla andra dagar ..

Igår hade jag lite special beställningar .. något lite utöver det vanliga. En brudbukett där bruden och brudgummen skulle gifta sig på arlanda. De ville ha en enkelt bukett, en som skulle hålla under vigseln och en flygresa till thailand! Ett formarbete till begravning, i hjärtform ! En gemensam nämnare i båda dessa var orkidéer och röda rosor! :)

Idag passade jag då på att knäppa lite kort .. fattar bara inte vad det kan vara för fel på min kamera då den drar huuur mycket batteri som helst. Tar slut efter 5 minuter ! Efter att man kanske knäppt, 30 - 40 kort.. ska det vara sååå???? :/Jag har använt ett Princess handtag, just för att jag ville att den skulle kännas så nätt som möjligt. Jag har klippt bort stora delar av "nätet" så jag kunde gräva ur för rosorna så dom kom lite längre ner i buketten. Ville få en så flack form som möjligt. Hjärtan på tråden har jag virat runt och rankat och fäst den längsta delen i hänget. en lite läcker detalj i denna bukett är de ditnålade aprikosa nejlikebladen, som även är rankade ner i hänget. Efter att denna bild togs så la jag i ännu fler, just i hänget.

Nu har jag ingen bra bild på undersidan, knäppte faktiskt ingen alls (!!!) Men jag limmade fast galaxiblad, som gick jätte läckert ihop med det röda rosorna och den lilla röda nyansen i orkidén. Jag använde mig av vanlig vinröd bast på handtaget få en lite mer ruffig och exotisk känsla.En helt annan variant av blomstersmyckning ... fast med liknande tema ! detta hjärta är menat för begravning. Direktiven var att rosorna skulle symbolisera mamman och hennes barn. Resten av hjärtat skulle dekoreras med olika sorters grönt och en effekt med orkidéer.

Personal till Örebro!

Är du intresserad ? Eller känner du någon i Örebro trakten som är en riktigt duktig florist och brinner för sina blommor och älskar alla kunder!? Vi kommer att ha annons i nästa månads blomsterbranschen, så håll ögon och öron öppna .. skicka ansökan och cv till blomsterdesignmarieberg@live.se

Tjänster vi utlyser är tre deltid, helgextra och extrapersonal till julen/hösten ..

Jag vet att det finns en hel drööös med jätte duktiga florister där ute! :)

ciao så längeFresh! Fresh! Fresh!

I höst så smäller det ! Jag öppnar Interflora Fresh i Mariebergs galleria i Örebro tillsammans med mina nuvarande chefer, Lena och Stefan! Spännande, häftigt, roligt, lite läskigt, lärorikt ... så i sommar lämnar jag tryggheten och tar ett språng ut i vuxenvärlden. I bloggen kommer ni få följa min resa, få höra alla planer . Framtiden är vad man gör den till .. och jag ser såååå fram emot detta!!


Breaking the news i helgen !!!

Idag har jag och Lena varit på hemliga uppdrag i stockholm.. eller hemligt och hemligt.. berättar mer i helgen!
Vi har varit i Årstahallarna och varit och tittat på blomsterbutiker :) Mycket givande !


Äntligen är han hemma !Förra veckan kom gänget äntligen hem från Thailand ... Helgen tillbringades mest inomhus med massa mys! :D Imorgon är jag ledig och då ska jag och Lena åka till stockholm. Vi ska till Årstahallarna, sen ska vi åka runt till lite blomsterbutiker och kolla läget! :) Hoppas att vädret blir lika bra som idag, då skulle det vara gott med en glass på stan!

Nu tittar jag på greys ...får se om jag får med mig kameran och jag kan ta lite bilder!

Kram!

Efter snö, kommer solsken ?? Eller var det tvärtom ?

Det är faktiskt inte roligt längre!! Nu får det ta att bestämma sig om det ska vara vår eller vinter!! Påskhelgen har varit fin, fram till idag egentligen.. för vad är det man ser när man tittar ut genom fönstret, jo snöö! uuuuaaa!!

Här är ett litet smakprov hur det kan se ut utanför butiken .. inbjudande med vackra uteväxter !! man kan inte bli annat än inspirerad och glad !! :) Detta var i somras ..NEJ NU LÄNGTAR JAG TILL VÄRMEN!!!!!!!!!

Dekorationsmoments-bilder från tävlingen i Karlstad!

Här in action... tummar offrades vid slutet av arbetet.. (aj)Eleverna på John Bauer knäppte jätte vackra kort. Riktigt snygg vinkel faktiskt! Här framgår det väldigt tydligt att det är en assymetrisk cirkel med ena sidan bredare än den andra.
 


Nu åtog jag mig lite mycket storlek på den tiden jag hade, så avslutet/underlaget hade man kanske kunnat löst på ett mer unikt sätt, men det haffsade jag ihop på de sista 10 minuterna. likaså täckningen av oasisien! TIPS! TÄCK UNDER TÄVLINGSTIDENS GÅNG, INTE IN I DET SISTA! Detta syns inte på kortet, men jag var väldigt slarvig .. Jag tror tammetusan detta var Saras! :)Lite andra modeller av exakt samma uppgift och blommor.. se så olika allas blir! Kuuul!Här fattade vi att det var jag och Sara som kommit etta och två.. wohoo. De där priskorgarna hade vi renat spanat in och ville sååå gärna ha! :PJag: 2a              Sara: 1a              Emma: 3a

Det är soool idag!! Påskveckan är snart över, det är fullt upp på jobbet! Och jag har den äran att jobba, så nu ska det säljas och göras vackra saker!

Kraam!
RSS 2.0