Team Sara och Emma did it!!

Det gick ju över förväntan i helgen i debutanttävlingen i Karlstad i blomsterbinderi. Underbart! Sara kammade hem första plats och jag en härlig andra plats! Kolla vad vi hade för oss idag!!Uppladdning på hög nivå, ca halv 8 på lördagmorgon...

Bäst uppladdning var Saras lass med Nutella!!Första arbetet var en brudbukett där man fick förbereda med material hemma.. Temat var "Fairytale - a wedding of a cinderella story". Det var allt från dekorationer i böcker till lim bollar, waxkupor och klackskor i buketterna. Fantasi var det då inte alls dåligt med! Men jag hade fastnat för en solfjäders-form.. Ville så gärna testa just den tekniken att nåla och stifta alla blommor. Jag har nålat ut hela bredden på buketten, blomma på blomma... för alla ståltrådsstjälkar räckte inte riktigt.

Jag har rankat mimosa och hypericum som effekt över mina ditnålade och stiftade blommor. Färgerna är urläckra och påminner om godis och doftar alldeles ljuvligt! Helt oemotståndlig kompination! fick mycket cred för min färgsammansättning där det är svårt att just kombinera dessa två färger, gult och rosa då de verkligen kontrasterar varandra. Vad jag däremot fick nedslag på var idén. De tyckte att den kändes "tagen" och att den inte var tillräckligt originell. Nästa steg är att hitta originalitet och något unikt i mina arbeten .. men hur lätt är det ?!? hmm .. en karamell att suga på.

Saras brudbukett med samma tema. Hon hade gjort/sytt sitt egna armband som hon satt fast nålar som stack ut, lite som en spikmatta som hon fäste alla blommor på.. och avslutade med en läcker effekt ovanpå. Sara fick väldigt bra poäng på sin idé, den kändes originell, unik och väldigt arbetad! Ljuvlig i färgerna!Sedan till arbete nummer två. Där vi fick en oasis-ring och skulle göra ett arrangemang i vårens tecken, med Vivaldis symfoni som inspiration. Vi fick mycket blommor att välja på och såklart tjoffade jag i så mycket jag bara kunde.. ;P Tog mig lite vatten över huvudet där jag insåg hur stort jag gjort då kanske inte tiden riktigt räckte till. Täckning och tekniken satt inte riktigt där den skulle! :S Förlorade en hel del poäng där... attans. Vad tycker ni?? Är det inte så man vill äta upp det??? :)Uppmärksamma den yttre formen att jah gjort bredare på ena sidan och förstärkt med strån lite kort och tvärs. Stråna var lite en nödlösning som jag typ slängde i, tillsammans med delar av min tumme.. (AJ!) .. och domarna påpekade även här om att jag skulle försöka bli mer originell och utveckla min idé . Och kanske arbetat mer konsekvent med stråna istället för att bara "kastat" dit dom.. som jag faktiskt gjorde :P haha

Nej nu är klockan mycket.. Har varit en lång dag och imorgon vill jag bara sova uuut. Saknar däremot min karl ofantligt mycket. Ska ni få leva och sova själv i sex veckor utan min sambo, medan han är och reser i Asien! Vilken lyckost va!! ?? :S

Godnatt gott folk ..
Hemligheter!

Nu har det hunnit hända mycket saker på kort tid.. Dagarna går så fort! Nästa helg far jag och Sara till Karlstad för att boka in oss på hotell och tävla i en debutant tävling! Lördag går den av stapeln, samtidigt som min karl lämnar landet i sex veckor. :( Så det är delade känslor inför detta..

Men nu till min lilla hemlighet! Jag har sökt en utbildning i Norge, en vidareutbildning för florister på högskolenivå.. För de som har gesällbrev så är denna utbildning mästarbrev förberedande och ger rätt att ta mästarexamination. Nu har ju inte jag gesäll brev, så för mig blir det inte fallet. Men nu till saken, så lyckades ju jag komma in där! Så just i detta nu överväger jag starkt att flytta till Norge och gå den här utbildningen i ett år. Det verkar för bra för att vara sant! Det är dessutom studiemedelsberättigat och jag tar tjänstledigt från mitt jobb som jag sedan kan återgå till med nya lärdomar och ny kreativitet! Utbildningen heter Botanisk Design på VEA i Moelv..

http://www.vea-fs.no/studietilbud/fagskolestudier/botanisk-design/

Är jag tokig??? Det är ju det här jag brinner för! Jag känner att jag måste ta chansen, att jag inte har något att förlora..

Jag är för tillfället fruktansvärt lycklig! :)


Det är svårt att inte ha ranunkler som sin favorit.. älskar deras linjer och lager på lager känsla!


Spännande projekt på G!!!!!

ooo, jag är klar med min brudbuketts konstruktion till min första tävling i karlstad. Ska inte avslöja för mycket, men det innehåller mycket ståltråd och två-komponentslim. Vi har dessutom svetsat och färgat. Cerise och kopparorange glitter... ni hör hur vackert det låter! Vem vill inte gå ner för altaret hållandes i något sådant. Sjävlklart ska det dit blommor också. Kan knappt bärga mig tills jag får testa den!! Om det är något jag har lärt mig av kurser och dylikt inom tävlingsbinderi så är det att öva, öva, öva... aldrig göra något på tävling som man aldrig har testat tidigare!

Tävlingen jag ska på härnäst är i Karlstad.. en debutant tävling, alltså för personer som inte har så stor tävlingserfarenhet. Det kommer vara två arbeten som ska utföras på plats, men ett av dom kan man förbereda hemma med torrt material, och beställa blommor hemifrån och ta med sig till tävlingen. Temat till uppgiften är "Fairytale - a cinderella story". Vad kan en ståltrådskonstruktion, tvåkomponentslim och kopparglitter ha för någonting gemensamt med temat ?Jocke Lindgrens begravningsdekoration till Salvador Dali, SM 2008
Jag funderar på att beställa dessa trådar han använder i sin dekoration.. :)

GODKVÄLL!!!!

RSS 2.0